Cheesecake med Nutty Caramel proteinbar
Cheesecake med Nutty Caramel proteinbar
Vårt senaste recept - en riktigt läcker cheesecake med choklad, karamell, jordnötter och vår Nutty Caramel proteinbar med just karamell och nötter. Tårtan påminner ganska mycket om en Snickers-cheesecake, eftersom det är mycket samma smaker som återkommer. Cheesecaken smakar helt fantastiskt och är inte svår att ge sig i kast med.
Ingredienser
Botten:
- 100g havregryn
- 30g Wispy choklad proteinpulver
- 2 msk kakao
- 1 dl lättmjölk
- 30g EASIS multisöt
- 45g EASIS fibersirap
- 2 ägg
- 0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
- 400g Philadelphia light 12%
- 2,5 dl Cremefine 19%
- 4 gelatinblad
- 4 msk EASIS florsocker
- 2 st Wispy Nutty Caramel proteinbar
Karamell:
- 200g Cremefine 19%
- 60g EASIS fibersirap
- 35g sukrin gold
Tillagning:
-
Börja med att göra karamellen genom att hälla Cremefine, fibersirap och sukrin gold i en kastrull och låt det sjuda i ca 20 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna, gärna i kylskåp.
-
Gör brownien genom att mixa havregrynen till ett fint mjöl och blanda sedan bakpulver, kakao, multisöt och proteinpulver i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och fibersirap och rör ihop allt.
-
Lägg degen i en springform (24 cm) och grädda brownien i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Den får inte bli för genomgräddad. Testa med en kniv i mitten av brownien.
-
Medan brownien svalnar kan du göra fyllningen genom att lägga gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter och hacka proteinbarerna i mindre bitar.
-
Vispa Cremefine tills det blir lätt skum. Ta en annan skål och vispa Philadelphia och sukrin florsocker tillsammans.
-
Lägg gelatinbladen i en kastrull med 1 msk Cremefine eller mjölk och smält dem. Låt det svalna i 5 minuter. Tillsätt 2 msk av ostblandningen i kastrullen och blanda väl. Blanda innehållet från kastrullen i den återstående ostblandningen och rör ihop.
-
Blanda den vispade Cremefine och de hackade proteinbarerna med ostblandningen.
-
Sprid ett lager karamell på den kylda brownien, häll sedan blandningen över och ställ kakan tillbaka i kylskåp i minst 3 timmar.
-
Toppa eventuellt din cheesecake med den återstående karamellen, lite smält choklad, jordnötter och bitar av proteinbaren.
Näringsinnehåll per portion utan topping:
- 244 kcal
- 11,3g protein
- 12,8g kolhydrater
- 15g fett