Cheesecake med Nutty Caramel proteinbar

Cheesecake med Nutty Caramel proteinbar

Vårt senaste recept - en riktigt läcker cheesecake med choklad, karamell, jordnötter och vår Nutty Caramel proteinbar med just karamell och nötter. Tårtan påminner ganska mycket om en Snickers-cheesecake, eftersom det är mycket samma smaker som återkommer. Cheesecaken smakar helt fantastiskt och är inte svår att ge sig i kast med.

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

Karamell:

Tillagning:

 1. Börja med att göra karamellen genom att hälla Cremefine, fibersirap och sukrin gold i en kastrull och låt det sjuda i ca 20 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna, gärna i kylskåp.

 2. Gör brownien genom att mixa havregrynen till ett fint mjöl och blanda sedan bakpulver, kakao, multisöt och proteinpulver i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och fibersirap och rör ihop allt.

 3. Lägg degen i en springform (24 cm) och grädda brownien i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Den får inte bli för genomgräddad. Testa med en kniv i mitten av brownien.

 4. Medan brownien svalnar kan du göra fyllningen genom att lägga gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter och hacka proteinbarerna i mindre bitar.

 5. Vispa Cremefine tills det blir lätt skum. Ta en annan skål och vispa Philadelphia och sukrin florsocker tillsammans.

 6. Lägg gelatinbladen i en kastrull med 1 msk Cremefine eller mjölk och smält dem. Låt det svalna i 5 minuter. Tillsätt 2 msk av ostblandningen i kastrullen och blanda väl. Blanda innehållet från kastrullen i den återstående ostblandningen och rör ihop.

 7. Blanda den vispade Cremefine och de hackade proteinbarerna med ostblandningen.

 8. Sprid ett lager karamell på den kylda brownien, häll sedan blandningen över och ställ kakan tillbaka i kylskåp i minst 3 timmar.

 9. Toppa eventuellt din cheesecake med den återstående karamellen, lite smält choklad, jordnötter och bitar av proteinbaren.

Näringsinnehåll per portion utan topping:

 • 244 kcal
 • 11,3g protein
 • 12,8g kolhydrater
 • 15g fett