Kollagen

      Vad är kollagen?

      Kollagen är ett protein som kroppen innehåller helt naturligt. Kollagen bildas i hudens yttersta lager och är en viktig byggsten för kroppens hud, brosk och ben. 

      Kollagen hjälper till att hålla huden elastisk, fast och spänstig och är en oumbärlig byggsten för kroppens brosk och ben. 

      Många människor får naturligt kollagen genom vissa livsmedel – särskilt kött och grönsaker. Det är dock olika hur mycket kollagen det finns i olika grönsaker och kött. 

      Livsmedel som innehåller kollagen:

      - Kött - inklusive nötkött, kyckling, fisk, gelatin

      - Jordgubbar, körsbär, paprika, hallon mm. (röda frukter)

      - Grönsaker - inklusive aubergine, broccoli, kål, spenat etc.

      Varför använda kollagen?

      Kroppens förmåga att själv producera kollagen minskar ju äldre vi blir. Därför kan du dra nytta av att komplettera med extra kollagen för att bibehålla kollagennivån i kroppen. 

      Kollagen är en oumbärlig byggsten för brosk och ben och hjälper till att hålla huden elastisk, fast och spänstig. När kollagennivån i kroppen minskar behöver kroppen hjälp av ett tillskott för att bibehålla denna nivå. 

      Hur mycket kollagen?

      Det är individuellt hur mycket kollagen du ska konsumera. Precis som det är individuellt när kroppens naturliga kollagennivå börjar minska och man därför kan börja komplettera med extra kollagen – Typiskt när man är 25-35 år. 

      I samband med att det är olika hur mycket kollagen varje person ska ta så är det också olika hur mycket kollagen de olika kosttillskotten innehåller.