Köpvillkor

Allmän information
Musclehouse.se drivs i Danmark av:
CASUAL DAY ApS
Org.nr: DK-35657606
Adress: Hårup Bygade 19B, 8600 Silkeborg
Telefon: 60 21 29 37
E-post: info@musclehouse.dk

Betalning
CASUAL DAY ApS accepterar betalning med VISA, VISA Electron, Mastercard, American Xpress och JCB. Betalning kommer först att debiteras från ditt konto när varan skickas. CASUAL DAY ApS krypterar all din kortinformation med det så kallade SSL-protokollet (Secure Socket Layer). Det innebär att obehöriga inte kan läsa ditt kortnummer eller annan information under transaktionen med PBS.

Klarna
För att kunna erbjuda dig Klarnas betalningsmetoder kan vi vidarebefordra dina personuppgifter i form av kontakt- och beställningsuppgifter till Klarna i kassan, så att Klarna kan bedöma om du är kvalificerad för deras betalningsmetoder och anpassa dessa betalningsmetoder till dig. Dina överförda personuppgifter behandlas i enlighet med Klarnas eget meddelande om skydd av personlig information.

Leverans
Beställningar gjorda innan kl. 13:00 på en vardag, levereras normalt inom 1-3 arbetsdagar. Beställningar gjorda efter kl. 13:00 skickas först dagen efter.


CASUAL DAY ApS tillhandahåller leverans med Instabox (om inget annat anges) till mottagaren på det datum som begärts i beställningen. Snabb leverans kräver dock att Instabox följer dag-till-dag leverans. Om det blir förseningar hos Instabox kommer detta i motsvarande grad att försena leveransen i förhållande till önskat leveransdatum. Instabox leveranssäkerhet är minst 97 % för brevpaket och minst 99 % för paketpost. Observera dock att dessa procentsatser är medelvärden och kan täcka stora lokala och tidsbegränsade variationer. CASUAL DAY ApS kan inte hållas ansvarigt för förseningar hos Instabox. Vid mycket sena (flera dagar) eller direkt uteblivna leveranser skickar CASUAL DAY ApS givetvis en ny leverans utan kostnad. 

Byte:
På grund av livsmedelssäkerhet kan vi inte byta eller ta tillbaka livsmedel/kosttillskott. Vi erbjuder gratis byte av kläder och utrustning, t.ex. om du vill ha en annan storlek eller färg.
Läs mer om hur du byter en vara genom att klicka här.

Skickar du ett mejl så hör du alltid från oss inom en arbetsdag. Om du är osäker på något är du välkommen att kontakta oss per telefon på; +45 60 21 29 37 under våra öppettider. Vill du byta en vara du har köpt på Musclehouse.se ska det ske genom frakt till vårt lager. Du kan inte byta en vara köpt i webbshoppen i våra fysiska butiker. Vi förväntar oss att du skickar ditt byte senast 14 dagar efter att du har anmält att du önskar byta en vara. Vi tar inte emot paket skickade per postförskott eller utan distribution.

Läs mer om i vilket skick varan ska returneras längre ner under punkten: Varans skick vid retur och byte

Reklamation
Som en följd av köplagen har du 3 års reklamationsrätt när du handlar på Musclehouse.se. Reklamationsrätten ger dig rätt att klaga om det finns fel eller defekter på produkten du köpt. Om du vill utnyttja reklamationsrätten finns det dock ett antal kriterier som måste uppfyllas.
• Reklamationsrätten gäller från det att du köpt produkten och i 3 år framåt. Du kan alltså inte utnyttja reklamationsrätten om det har gått mer än 3 år sedan du köpte varan.
• Felet på varan måste finnas vid köptillfället. Detta innebär att du inte kan hävda fel eller defekter som beror på slitage eller olämplig användning av produkten
• Om du vill anmäla ett fel/brist på en produkt ska detta göras inom skälig tid efter att du upptäckt felet i fråga. Skälig tid är, enligt köplagen, inom 2 månader efter att du upptäckt felet i produkten.
• Om du reklamerar en vara inom 0-6 månader från köptillfället är det vi som återförsäljare som har bevisbördan för om det är ett fabrikationsfel.
• Om du reklamerar under tiden efter 6 månader och upp till 36 månader efter köptillfället är det konsumenten som har bevisbördan i förhållande till att klargöra om felet fanns med varan vid tidpunkten för köp eller beror på slitage (slitage kan vara feltvätt enligt bruksanvisning, tydliga bruksspår eller felaktig användning enligt bruksanvisning).

Om du upptäcker ett fel eller brist på en eller flera av de produkter du har köpt av oss, vänligen kontakta oss så snart som möjligt på info@musclehouse.dk, där du skriver ditt ordernummer, namn, en beskrivning av felet samt bifogar bilder som förtydligar felet på varan. Vår kundtjänst återkommer då med en lösning. Om det visar sig att din produkt lider av ett väsentligt fel eller en brist hittar vi en lämplig lösning tillsammans. I de flesta fall måste produkten returneras till vårt lager så att vi kan hantera reklamationen.

I samband med fel/brister står Muscle House för fraktkostnader för returfrakt och eventuell frakt av ny produkt. Var dock noga med att inte blanda ihop reklamationsrätten med garanti, eftersom vi inte erbjuder garanti på några av våra produkter.

Ånger-/returrätt
På grund av livsmedelssäkerhet kan vi inte byta eller ta tillbaka livsmedel/kosttillskott. Det finns 99 dagars ångerrätt på alla våra produkter förutom livsmedelt (inklusive kosttillskott), räknat från den dag de tas emot. Om du väljer att ångra ett köp ska varan returneras i samma skick och kvantitet som du fick den. Läs mer om i vilket skick varan ska returneras under varans skick vid retur och byte.

Produktretur sker till följande adress: 

CASUAL DAY ApS 
Hårup Bygade 19B
8600 Silkeborg
Danmark

Det är helt och hållet ditt val vilken fraktmetod som används för att returnera ett annullerat köp. Du kan dock använda vår returetikett som uppfyller alla krav för frakt, läs mer om det här. Observera dock att vi inte tar emot paket skickade med postförskott eller utan distribution.

Det är inget krav, men expeditionen främjas om tillräcklig information finns med i paketet du skickar tillbaka till oss. Det kan till exempel vara en kopia av orderbekräftelsen, vår retursedel, eller lapp med namn och ordernummer eller en kopia av ev. tidigare korrespondens etc.

Från den dag du mottar din beställning har du 99 dagar på dig att meddela att du vill ångra ditt köp. Från den dag du anmäler att du vill ångra ditt köp har du ytterligare 14 dagar på dig att returnera din beställning till vårt lager.
Senast 14 dagar efter det datum då du meddelat att köpet är ångrat får du pengarna tillbaka. Vid en konkret presumtion om värdeminskning på den returnerade varan har vi möjlighet att invänta mottagande innan vi återbetalar köpeskillingen. Som kund får du stå för kostnaderna för returer.
Läs mer om hur du använder ångerrätten längre ner på sidan. Om du väljer att ångra ett köp genom att vägra ta emot ditt paket står du själv för kostnaderna för att returnera paketet.

När vi har mottagit ditt returpaket kommer vår kundtjänst att behandla det inom 1-3 arbetsdagar. Om din returorder uppfyller villkoren för retur ser vi till att återbetala pengarna för ditt köp. Pengarna kommer alltid att återföras till samma betalkort som varorna köptes med.

När du tar emot paketet medföljer en returetikett och retursedel som du kan använda för att returnera en eller flera varor (detta gäller inte livsmedel). Använder du den medföljande returetiketten debiteras en fraktavgift på 50 kr. Kostnaderna på 50 kr för att använda denna returetikett dras av från återbetalningen.

Hinner du inte hämta ut ditt paket i paketbutiken inom fraktbolagets tidsram skickas paketet tillbaka till vårt lager. Du kommer att bli kontaktad av vår kundtjänst när paketet returneras till vårt lager, så att vi kan ordna att skicka paketet till dig igen. Om du inte hämtar ut ditt paket i paketbutiken anses det inte vara att ångra köpet. Ånger av ett köp kan endast göras om du som kund uttryckligen meddelar oss att du önskar ångra. Då det inte går att lämna tillbaka/byta livsmedel erbjuder vi ingen återbetalning av livsmedel (inklusive kosttillskott) om paketet returneras till vårt lager.

Varans skick vid retur och byte
För att byta eller återbetala hela beloppet för en vara måste den returnerade varan returneras i samma skick och kvantitet som när den togs emot. För att kunna utnyttja ångerrätten/bytesrätten av ett köp måste den enskilda vara som returneras, returneras i sin originalförpackning och med alla de etiketter som varan levererats med. Originalförpackningen är en relevant del av varans värde och är därför avgörande för om varan kan säljas som ny. Vidare förväntas att t.ex. kläder skickas tillbaka utan några former av damm eller annat ludd.

Som köpare kan du prova produkten, på samma sätt som om det var i en fysisk butik, men du får inte använda den. Om varan är prövad utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att om du ångrar köpet får du endast en del eller inget av köpesumman tillbaka, beroende på varans kommersiella värde .

Återbetalning
Vid överenskomna avslag, returvaror eller förbetalda varor som avbeställs före avsändning ska hel eller delvis återbetalning av köpeskillingen ske. Återbetalning sker normalt sett alltid via banköverföring och CASUAL DAY ApS behöver därför uppgifter om registreringsnummer och kontonummer för ditt bankkonto. Denna information är inte känslig och kan lämnas ut utan vidare. e-post eller annan traditionell form av korrespondens. 

Möjligheter att överklaga
Om vi ​​inte kan komma överens om vilket krav du har, finns det följande överklagandealternativ:
Ett klagomål om en produkt eller tjänst kan lämnas in till EU-kommissionens klagomålsportal online. Det är särskilt relevant för konsumenter som bor i ett annat EU-land. Klagomål kan lämnas här: http://ec.europa.eu/odr

Prisgaranti
På Muscle House strävar vi efter att säkerställa våra kunder de bästa och billigaste priserna på marknaden. Därför erbjuder vi prisgaranti på alla våra produkter. Kom ihåg att vi endast jämför med andra webbutiker i Sverige, där svensk moms har betalats, och att prisgarantin inkluderar priset exklusive frakt. Om du vill dra nytta av vår prisgaranti, kontakta oss via e-post (info@musclehouse.dk), eller ring +45 60 21 29 37. Vi gör vårt bästa för att matcha priset och om du väljer att skicka ett mail så hör du av dig inom en arbetsdag.

Prisfel
Om ett pris är uppenbart felaktigt och du rimligen borde ha upptäckt detta, är vi inte skyldiga att leverera den produkten till det felaktiga priset.